Répatorta
CITROMOS MASCARPONE MOUSSE KRÉMMEL
Hozzávalók
Piskóta:
2 tojás;
15 dkg porcukor;
2 dkg reszelt sárgarépa;
2 dkg liszt; 1 dl olaj;
1 csomag vaníliáscukor;
1 csomag sütőpor;
1 db citrom reszelt héja
Krém:
2 db tojássárgája;
10 dkg porcukor;
25 dkg mascarpone;
30 dkg tejszín;
1 csomag vaníliáscukor;
1 dkg zselatin;
10 dkg víz;
1 db citrom leve
Máz:
10 dkg fehér csokoládé;
5 dkg tejszín;
5 dkg vaj
Elkészítés
Piskóta:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a répát, a citromhéjat, a habbá vert tojásfehérjét. Végül a liszttel elkevert sütőport is hozzáadjuk. 22-24 cm átmérőjű torta karikában sütjük 25-30 percig 160 fokon.
Krém:
A tojássárgáját a porcukorral langyosra melegítjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kihűlésig habbá verjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a vízzel feloldott zselatint és a citromlevet, végül a habbá vert tejszínt. Az egészet a kihűlt piskótára öntjük és dermesztjük. (A torta formába töltjük)
Máz:
Vízgőz felett összemelegítjük. Amikor langyos a dermedt tortára öntjük.