Ünnepi pavlova gránátalmával
Hozzávalók:
- 6 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
- 300 g porcukor
- 1 db gránátalma
- 2 marék fagyasztott málna
- 2 – 3 ek kristálycukor
- 2 dl tejszín
- 1 nagy ek görög joghurt
- 1 nagy ek mascarpone
- 1 db vaníliarúd
- ½ db citrom leve
Díszítéshez:
- gránátalma
- mentalevél
Elkészítés
A szobahőmérsékletű tojásfehérjékből közepesen kemény habot verünk. Majd hozzáadjuk a porcukrot és szép kemény, fényes habot verünk belőle (ez akár 10 percig is eltarthat). Egy sütőpapíron körberajzolunk egy nagy, lapos tányért és annak a közepében pedig egy szufléformát, és az így keletkezett koszorú alakban szétosztjuk a habot. 150 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni (nem kell megijedni, ha néhol berepedezik).
Egy gyorsforralóban feltesszük főni a málnát, a gránátalmamagokat és a cukrot. Akkor van kész, ha szép sűrű gyümölcsszirupot kaptunk, ekkor átszűrjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, majd elkeverjük benne a joghurtot, mascarponet, a vaníliarúd kikapart magjait, a citrom levét, és majdnem az összes gyümölcsszirupot. A krémmel megkenjük a kihűlt pavlovát, majd rácsorgatjuk a maradék gyümölcsszirupból és egy kanállal elhúzzuk, hogy szép márványos legyen. Végül gránátalma magokkal és mentával díszítjük.