Csörögefánk recept
Hozzávalók:
A csörögefánkhoz:
2 dl tejföl
0.5 tk szódabikarbóna
1 db tojás
3 ek cukor
1 csipet só
2 ek olaj
39 dkg liszt
A sütéshez: olaj
A tetejére: porcukor
Elkészítés
A csörögefánk elkészítéséhez egy nagyobb edényben a tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával, majd minden alapanyagot külön kevergetve hozzáadunk. A lisztet utoljára rakjuk hozzá fokozatosan. Ezután kézzel összegyúrjuk.
A tésztát kilisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Rombuszokat vágunk belőle, a rombuszok közepébe bevágást ejtünk, és azon keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.
Bő, forró olajban kisütjük mindet időnként megforgatva. Ha szép aranyszínűre sültek, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.