Mézes krémes
Hozzávalók
Tészta:
17 dkg porcukor;
2 db tojás;
2 db tojássárga;
7 dkg margarin;
10 dkg méz forralva;
50 dkg liszt;
1.5 dkg sütőpor.
Krém:
6.25 dl tej;
20 dkg cukor;
2.5 dkg vaníliás cukor;
10 dkg liszt;
5 dkg vaníliás pudingpor;
25 dkg margarin.
Máz:
30 dkg étcsokoládé olvasztva;
9 dkg étolaj.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk és lisztezett tepsin sütjük kb.: 25×25 cm-es lapokat sütünk belőlük
A tejet a cukrokkal meglangyosítjuk, kikeverjük vele a lisztet és a vaníliás pudingport. A maradék tejet felforraljuk és besűrítjük a lisztes pudinggal. Ha besűrűsődött, lehűtjük. A margarint habosítjuk és hozzáadjuk a kihűlt lisztes pudingot. A krémet két részre osztjuk és a lapok közé kenjük. A tetejét csokoládéval vonjuk be.