Fűszeres almás sütemény
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra/légkeveréses sütőben 160°C-ra/gázsütőben 4-es fokozatra. Vajazz ki egy 24 cm-es mély kapcsos tortaformát , és béleld ki sütőpapírral. A vajat egy tálba öntsd a cukorral és a melaszsziruppal, majd elektromos habverővel verd fel, amíg igazán könnyű és habos nem lesz. Üsd bele a tojásokat egyenként, minden tojás hozzáadása után jól elkeverve.
Forgasd hozzá a reszelt almát, a pekándiót, a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket és a sót, majd kapard a masszát az előkészített formába, és süsd 45 percig, vagy amíg a tű tisztán ki nem jön, ha a közepébe szúrjuk. Hűtsd a formában 15 percig, majd tedd át egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A máz elkészítéséhez a vajat elektromos habverővel verjük fel, amíg igazán puha nem lesz. Adjuk hozzá a porcukrot, evőkanálonként, minden egyes hozzáadás után keverjük el, amíg könnyű, habos mázat nem kapunk. A melaszt keverjük bele.
A kihűlt süteményt helyezd egy tortalapra vagy állványra, és kanalazd rá a mázat, óvatosan kend el a széleiig a kanál hátuljával. Ha szeretnéd, locsolj meg egy kevés melasszal. Szeleteld fel és tálald.



