Tegye különlegessé születésnapi, esküvői, vagy bármely alkalomra készített tortáját, süteményét egyedi ostyára nyomtatott fotóval! Az ostya is és az ételfesték is ehető, így egyszerűen készíthet látványos tortákat.

Villa Rosato Cukrászdánkban mostantól lehetősége van egyedi kép nyomtatására ehető ostyalapra, ételfestékkel különböző méretekben (A/4, A/5, Kör alakú ostya: 22 cm-ig). Bármely Ön által választott fotót, logót, motívumot ki tudunk nyomtatni!

Az ostyalap semleges ízű, összetevői: burgonyakeményítő, víz, olívaolaj.

A tortaostya nyomtatás során ehető tintával nyomtatjuk rá a fényképet. Elsősorban torták díszítésére szokták használni, de egyéb élelmiszeripari termékeknél, sütiknél is lehet alkalmazni. Az elkészült torta ostya száraz, hűvös helyen tárolva minőségét 60 napig megőrzi.

 

Amennyiben a megrendelt kép szerzői jogokat sért azért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató letöltéséhez kattintson!

A rendeléshez Kollégánkkal történő előzetes egyeztetés szükséges! Kérjük, küldje el a képet e-mailben a pastry@caramell.hu email címre, megjelölve, hogy mekkora méretben és mikorra kéri vagy hívjon minket a +36-30-949-5155-ös telefonszámon.

Mézes krémes



Hozzávalók

Tészta:
17 dkg porcukor;
2 db tojás;
2 db tojássárga;
7 dkg margarin;
10 dkg méz forralva;
50 dkg liszt;
1.5 dkg sütőpor.

Krém:
6.25 dl tej;
20 dkg cukor;
2.5 dkg vaníliás cukor;
10 dkg liszt;
5 dkg vaníliás pudingpor;
25 dkg margarin.

Máz:
30 dkg étcsokoládé olvasztva;
9 dkg étolaj.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk és lisztezett tepsin sütjük kb.: 25×25 cm-es lapokat sütünk belőlük
A tejet a cukrokkal meglangyosítjuk, kikeverjük vele a lisztet és a vaníliás pudingport. A maradék tejet felforraljuk és besűrítjük a lisztes pudinggal. Ha besűrűsődött, lehűtjük. A margarint habosítjuk és hozzáadjuk a kihűlt lisztes pudingot. A krémet két részre osztjuk és a lapok közé kenjük. A tetejét csokoládéval vonjuk be.

Túrótorta

TÚRÓTORTÁCSKA CITRUS-SZÁLAKKAL, FRISS VANÍLIÁVAL



Hozzávalók

Tészta:
50 dkg liszt;
0,5 l tej;
0,5 rúd vanília kikapart magja;
1 zacskó sütőpor;
4 db tojás;
1 csipet só;
3 evőkanál porcukor.

Töltelék:
0,25 kg túró;
1 evőkanál tejföl;
1 db citrom;
1 db lime;
1 db narancs;
2 evőkanál porcukor;
0,5 db vanília.

Elkészítés

A tésztához az összetevőket keverőgépben csomómentesre elkeverjük, és a hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a citrusos túrótöltelék.
A túróhoz, a citrusszálakat forrásban lévő vízzel leforrázzuk, majd hideg vízben lehűtjük. A tésztát a hűtőből kivéve átkeverjük, és forró serpenyőben kis palacsintákat sütünk belőle.
Megvárjuk míg kihűl, és pogácsaszaggatóval szép kerekre vágjuk, majd a túróval egymásra rétegezzük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Házi lekvárral tehetjük még kellemesebbé, különlegesebbé.

Répatorta

Répatorta

CITROMOS MASCARPONE MOUSSE KRÉMMEL


Répatorta

Hozzávalók

Piskóta:
2 tojás;
15 dkg porcukor;
2 dkg reszelt sárgarépa;
2 dkg liszt; 1 dl olaj;
1 csomag vaníliáscukor;
1 csomag sütőpor;
1 db citrom reszelt héja

Krém:
2 db tojássárgája;
10 dkg porcukor;
25 dkg mascarpone;
30 dkg tejszín;
1 csomag vaníliáscukor;
1 dkg zselatin;
10 dkg víz;
1 db citrom leve

Máz:
10 dkg fehér csokoládé;
5 dkg tejszín;
5 dkg vaj

Elkészítés

Piskóta:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a répát, a citromhéjat, a habbá vert tojásfehérjét. Végül a liszttel elkevert sütőport is hozzáadjuk. 22-24 cm átmérőjű torta karikában sütjük 25-30 percig 160 fokon.

Krém:
A tojássárgáját a porcukorral langyosra melegítjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kihűlésig habbá verjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a vízzel feloldott zselatint és a citromlevet, végül a habbá vert tejszínt. Az egészet a kihűlt piskótára öntjük és dermesztjük. (A torta formába töltjük)

Máz:
Vízgőz felett összemelegítjük. Amikor langyos a dermedt tortára öntjük.