Túrótorta
TÚRÓTORTÁCSKA CITRUS-SZÁLAKKAL, FRISS VANÍLIÁVAL
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg liszt;
0,5 l tej;
0,5 rúd vanília kikapart magja;
1 zacskó sütőpor;
4 db tojás;
1 csipet só;
3 evőkanál porcukor.
Töltelék:
0,25 kg túró;
1 evőkanál tejföl;
1 db citrom;
1 db lime;
1 db narancs;
2 evőkanál porcukor;
0,5 db vanília.
Elkészítés
A tésztához az összetevőket keverőgépben csomómentesre elkeverjük, és a hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a citrusos túrótöltelék.
A túróhoz, a citrusszálakat forrásban lévő vízzel leforrázzuk, majd hideg vízben lehűtjük. A tésztát a hűtőből kivéve átkeverjük, és forró serpenyőben kis palacsintákat sütünk belőle.
Megvárjuk míg kihűl, és pogácsaszaggatóval szép kerekre vágjuk, majd a túróval egymásra rétegezzük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Házi lekvárral tehetjük még kellemesebbé, különlegesebbé.