Őszi rakott gesztenyés
Hozzávalók
Gesztenye réteg:
1 kg gesztenye;
16 dkg margarin;
40 dkg darált keksz;
1,5 dl rum;
10 dkg vaníliás cukor.
Krém:
1,25 l tej;
15 dkg vaníliás pudingpor;
2 dkg kristálycukor;
6 dkg vaníliás cukor;
50 dkg tejszínhab + 50 dkg a díszítéshez.
Mártogatós a babapiskótás réteghez:
2 csomag babapiskóta;
2 hosszú kávé;
fél liter víz;
15 dkg kristálycukor;
5 dkg vaníliás cukor;
5 dkg rum.
Elkészítés
Gesztenye réteg: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe nyomkodjuk.
Krém: A tejet, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral elkezdjük melegíteni. A pudingport langyos tejjel kikeverjük. Ha forr a tej a kikevert pudingport hozzáöntjük és besűrítjük. A pudingot lehűtjük. A tejszínt habbá verjük. A kihűlt pudingot kikeverjük, majd belekeverjük a 0,50 kg tejszínhabot.
Töltés: A gesztenyés rétegre rákenjük a krém felét, majd a beáztatott babapiskótával szorosan végig rakjuk. Rákenjük a maradék krémet! Hűtjük! Vágás előtt a második 0,50kg tejszínhabot rákenjük, majd szeleteljük. Tetejét megszórhatjuk csokoládé reszelékkel!