A nyertes torták cukrászdánkban is kaphatóak!
2023-ben immár 17. alkalommal kereste a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az ország tortáját, mellyel hazánkat köszönthetjük augusztus 20-án esedékes születésnapján. Nevezni kizárólag csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazó, magyaros ízvilágú kreációkkal lehetett.
Ők nyerték meg 2023-ban az Ország Tortája Versenyt:
Magyarország tortája 2023. címet elnyerte:
SPICCES FÜGE RESPEKTUS
Készítő: Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester
A torta egy mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás moussekrémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, mely kakaóbabtöretet is tartalmaz. A tokaji aszús, meggyes fügezselé és az akácmézes tejcsokoládé tükörzselé teszik igazán különlegessé ezt az ízvilágot, melyet az akácmézes fehércsokis ganache és a diós sablé korong koronáz meg. A torta nevében a „spicces” jelző a fügezselé bortartalmára utal, míg a „respektus” az alkotó tisztelgése tanítói és mentorai előtt. A tortát gyermekek is nyugodtan fogyaszthatják, mivel a készítés technológiája során az alkohol nem marad a süteményben.
Magyarország cukormentes tortája 2023. címet elnyerte:
KIKELET
Készítő: Lawal-Papp Zsófia, Papp Cukrászda, Makó
A győztes cukrász frissítő harmóniára törekedett a kreáció megalkotásakor. A tortát egy csepp fekete tea köré álmodta meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakította ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé-mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé. A Kikelet íz és színvilága a tavaszi jókedvet, a természet újjáéledését idézi fel, mely a díszítésnél is megjelenik.
Egy szelet torta energiatartalma 236,8 kcal, míg szénhidrátértéke 11,8 g, vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet, de mindenkinek ajánljuk, aki kerüli a cukor és a fehér liszt fogyasztását.
A desszertek cukrászdánkban augusztus 20-tól kaphatóak.
Szeretettel várunk mindenkit!